Известие

Collapse
No announcement yet.

Обратна съвместимост на волани / седалки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обратна съвместимост на волани / седалки

Здравейте,
    Сега ще ви застрелям с един интересен въпрос. Някой пробвал ли е да сложи волан от ГТВ на 145/146? Намерих нова кола за занимание и да ми върши работа, а волана ме дразни. Много ми харесваше едно време махагоновия волан на 156-цата ми, ама от 156 воланите не са съвместими със 146, както вече видях в една тема.

Също така шофьорската седалка е "избушена" и позицията на сядане е малко накриво, та седалка от 156 ще стане ли с преправяне на релсите?
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
    Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
    Alfa Romeo 146 ti

Имаш много по-голям шанс с волан от 156, 147, GT от колкото с волан от 166/164/GTV - нямаш шанс.
    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Интересно... Защото изрових една стара тема днес, в която пишеше, че волан от 156 на 146 няма как да стане. ПРедполагам с преправяне и custom фланци има как, ама си е занимавка. А иначе любимия ми волан е махагон от 156.

Ако имаш повече опит с подобно напасване, ще се радвам да го споделиш Или поне да доразвиеш тезата, защо мислиш че е по-лесно с волан от 156
      Alfa Romeo 146 ti

Comment

А махагонов волан от 155?
        Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
        Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Пак е вариант, въпросът е колко лесно пасва волан от 155 на 146
          Alfa Romeo 146 ti

Comment

Ами с оглед на това, че и двете коли са на Типо платформата и са от сходни години, и споделят много компоненти бих се обзаложил, че са напълно взаимозаменяеми. Но все пак докато не се провери с един волан от 155 да се сложи на 145 няма как да се разбере със сигурност.

Comment

Май си прав колега, това за платформата не го знаех като инфо. Но намерих момо волан в ebay и продавача пише, че става за 155, 145, 146. Е, цената за махагонов момо волан е 174$, ама да се надяваме, че по моргите у нас ще намеря нещо

Иначе за седалките предполагам е същото положението, ама там ще търся от 156 плюш, че са ми хем удобни, хем няма да ме натоварят с цена. Ще трябва само да преправям релси.
              Alfa Romeo 146 ti

Comment

Виждал съм волан от 147-ца сложен на 146, както и волан от 145/146 сложен на 155-ца. Тоест е възможно, но не познавам нито един от двамата, за да ги попитам как е станало. Успех.
                146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
                  Май си прав колега, това за платформата не го знаех като инфо. Но намерих момо волан в ebay и продавача пише, че става за 155, 145, 146. Е, цената за махагонов момо волан е 174$, ама да се надяваме, че по моргите у нас ще намеря нещо

Иначе за седалките предполагам е същото положението, ама там ще търся от 156 плюш, че са ми хем удобни, хем няма да ме натоварят с цена. Ще трябва само да преправям релси.
                  Салон от 155 на 146 би трябвало да става без преправяне на релсите. Също така и от Делта 2, но с 4 врати. Общо взето за салоните са така нещата - Дедра, Делта 4-врати, 155, 146 са напълно взаимозаменяеми. Същото важи и за Делта 2-врати 145, а даже не знам дали и от ГТВ не стават директно на 145.

В твоя случай, след като си решил да подменяш салона и да не си е заводския аз бих заложил на Рекаро алкантара от 4-врата Делта 2 серия. Уникалният салон е това, но това си е мое мнение все пак..Успех!

Comment

Колегата даде страхотна идея за волан от 155.
                    155 е най-близо до 145/146. Все пак визуално превключвателя на мигачите е почти същия.
                    Относно Типо платформата, ГТВ също е на Типо платформа, но превключвателя за мигачите е съвсем различен тип (164).
                    Воланът е на конус, и дори след минимално стягане, трябва да се сваля със скоба, или с бой, точно както на 164/166.
                    Лентовия кабел на ГТВ-то също е много близо до 164/166, и много далеч от 147/156.
                    Имам махагонов волан с еърбег от 155, който мога да ти предоставя за проба.
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
                      Колегата даде страхотна идея за волан от 155.
                      155 е най-близо до 145/146. Все пак визуално превключвателя на мигачите е почти същия.
                      Относно Типо платформата, ГТВ също е на Типо платформа, но превключвателя за мигачите е съвсем различен тип (164).
                      Воланът е на конус, и дори след минимално стягане, трябва да се сваля със скоба, или с бой, точно както на 164/166.
                      Лентовия кабел на ГТВ-то също е много близо до 164/166, и много далеч от 147/156.
                      Имам махагонов волан с еърбег от 155, който мога да ти предоставя за проба.
                      Ако продаваш махагоновия волан с бега от 155-цата направо да се разберем на ЛС за цена, колега.

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
                      В твоя случай, след като си решил да подменяш салона и да не си е заводския аз бих заложил на Рекаро алкантара от 4-врата Делта 2 серия. Уникалният салон е това, но това си е мое мнение все пак..Успех!
                      Мислех даже само с предните 2 седалки да мина, защото шофьорската в момента е избушена и ми е неудобна просто, а от всички коли които съм карал досега на 156-цата ми плюша ми беше най-удобен. Може и да е носталгия просто, тъй като ми беше 1-вия автомобил. Но и за Дедра салон ще се огледам, Рекаро звучи също като нещо комфортно
                      Alfa Romeo 146 ti

Comment

https://www.olx.bg/ad/mahagonov-vola...tml#cc5e25f7fc

Ето още тема за размисъл.
                        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Да, това наистина е тема за размисъл, защото в една тема от нашия форум изрових мнение, че волан от 156 не става за 146. Може в обявата да са объркали и да са искали да напишат 147? За 147 100% ще пасне.
                          Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
                            Салон от 155 на 146 би трябвало да става без преправяне на релсите. Също така и от Делта 2, но с 4 врати. Общо взето за салоните са така нещата - Дедра, Делта 4-врати, 155, 146 са напълно взаимозаменяеми. Същото важи и за Делта 2-врати 145, а даже не знам дали и от ГТВ не стават директно на 145.

Евала,Бобка.

Comment

Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
                              Мислех даже само с предните 2 седалки да мина, защото шофьорската в момента е избушена и ми е неудобна просто, а от всички коли които съм карал досега на 156-цата ми плюша ми беше най-удобен. Може и да е носталгия просто, тъй като ми беше 1-вия автомобил. Но и за Дедра салон ще се огледам, Рекаро звучи също като нещо комфортно
                              От Делта 2-ра серия е салонът, само че. Не от Дедра. Ето това е: https://www.google.bg/search?q=lanci...KUbG75tCkD2kM:

Аз честно казано доста италианки съм пробвал до сега и на неудобен салон не съм се натъквал. Но си зависи от човека и предпочитанията де. Щото има по-едрички хора, на които не им е комфортно в такова Рекаро и ги ръби.

Иначе имам салон от старата ми 146, който е почти без никакви забележки и се нуждае само от едно пране, че си прашлясва на село. Ако имаш интерес пиши ще се разберем за цена на мен и без друго не ми трябва, но имай предвид, че е от сивите плюшени от боксерите 95-96 г.

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
                              Евала,Бобка.
                              Last edited by bobi1997; d.m.y г., 22:41.

Comment

Working...
                              X